Ünnepeljük együtt egy feledhetetlen estével Szent István- napját az Aranybástyában!

Az államalapítás ünnepe, minden évben egy nagyon fontos esemény Magyarország életében. Rengeteg program, kiállítás kerül megrendezésre, ilyenkor hirdetik ki az ‘Ország tortáját’ és ne feledkezzünk meg a tűzijátékról sem. 

Az Aranybástyában és Függőkertben ezen a napon egy fantasztikus koktélpartyval várjuk a kedves vendégeinket.

Augusztus 20-i koktélparty

Este 7 és 11 óra között, egy feledhetetlen koktélpartyval ünnepeljük Szent István- napját, ahol ízletes falatokkal és az egyik legfinomabb magyar habzóborral, a Kreinbacher Prestige Brut-vel koccinthatnak. Panoráma teraszunkról lenyűgöző kilátás nyílik a városra - a Margitszigettől egészen a Citadelláig. Ezen a szakaszon a városban számtalan tűzijáték és drón showban gyönyörködhetnek vendégeink.

Gondosan összeállított, prémium minőségű italok és ételek garantálják a legfinomabb gasztronómiai élményt, ráadásul open bar várja kedves vendégeinket, a garantált, jó hangulatért. A menüről itt olvashatnak: https://www.aranybastya.com/koktelparty-augusztus-20-an-a-budai-varban

A tűzijáték 21.00 és 21.30 között lesz látható.

Jegyek

A jegyeket elővételben, most 10 % kedvezménnyel tudják megvásárolni az ‘ILOVEARANYBASTYA’ kuponkóddal a weboldalunkon ➡️ITT⬅️.

További programok Budapesten és a Budai Várban

A Budai Várban, Polgárváros részen, idén 38. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét, augusztus 17-20. között. A mesterek látványműhelyei és míves portékái mellett tánc-és zenei produkciók, divatbemutatókkal is várják a látogatókat. 

A Tóth Árpád sétányon pedig az idei évben is a Hősök útján sétálhatunk, ahol a hagyományőrző csoportok játékos formában mutatják be a magyar történelem hősies pillanatait. 

A Várkert Bazárban ‘Nyár a parton- folyók, tavak, tengerek magyar ecsettel’ című kiállítás látható, a 20. századi festészet meghatározó festőinek - Aba-Novák Vilmos, Egry József, Csontváry Kosztka Tivadar, Ferenczy Károly, valamint Vaszary János - nyári tematikájú alkotásait mutatja be. 

Budapesten még több kiállítás és rendezvény várható: sporttörténeti kiállítás (Sporthősök címmel), Csárdafesztivál, Vajdahunyad várában pedig a Varázsligetben, színes gyerek programokkal készülnek. 

A komolyzene kedvelőit a Filozófusok kertjében megrendezésre kerülő Panoráma Classical programsorozaton várják, amelynek célja Magyarország komolyzenei életének méltó módon történő bemutatása. 

A Road Movie Live-on hazai rock és pop zenekarok lépnek fel a Szent István-napi Retro Tabán és a Műegyetem Rakparton. 

A Kapisztrán téren a különleges erők, katonai rendészek közelharc bemutatóval és egész napos kiállításokkal készülnek. 

A Szabadrét Fesztiválon az elektronikus zene kedvelőit várják. 

A Magyar Ízek Utcája gasztronómiai rendezvényen Magyarország Tortája mellett a Szent István-napi kenyér is bemutatásra kerül. 

A Kossuth téren Szent István Napi Díszünnepség, Zászlófelvonás és Tisztavatás az Országházban pedig az 1927-ben épült Pannónia Hajó lesz megtekinthető. 

Most sem maradhat el a Magyar Honvédség Légi Parádéja és a Szent István Bazilikában Ünnepi Szentmise és Szent Jobb körmenet.